-
Etterlengtet tilbud: sykepleierledet poliklinikk for pårørende til gynkreftpasienter
Vi har bidratt til at et svært viktig prosjekt har fått støtte fra DAM-stiftelsen: Sykepleierledet poliklinikk for pårørende til pasienter med gynekologisk kreft
-
Katrine Kopperud Eriksen har gått bort
Det er med tungt hjerte vi tok i mot beskjeden om at Katrine Kopperud Eriksen er død.
-
Linde ansatt som klinikkdirektør ved Haukeland
Lorentz Erland Linde har fått stillingen som klinikkdirektør ved Kvinneklinikken. – Det er en svært vågal ansettelse, da Linde har vært en del av klinikkledelsen som over tid ikke evnet å ivareta fagmiljøet innen gynkreft. Dette resulterte i det faktum at klinikken per 1. juni i år ikke innehar den nødvendige kompetansen på gynekologisk kreft, som igjen har satt pasientene i en utrygg og bekymringsfull situasjon, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
HPV vaksinen på anbud - effekt skal veie tyngst
Nå er HPV-vaksinen lyst ut på anbud, Gynkreftforeningen har, i likhet med fagmiljøet, over lang tid krevd et bytte til Gardasil9. Det er derfor svært positivt at det er besluttet at kvaliteten på vaksinen skal vektes med 70 prosent.
-
Behandling med antistoff-medikament-konjugat økte overlevelsen
En ny studie viser lovende resultater for pasienter med tilbakevendende eller metastatisk livmorhalskreft. I studien fikk pasientene Tivdak, en såkalt "antistoff-medikament-konjugat" behandling. - Nye medikamenter til kvinner som tidligere har fått flere typer behandlinger for livmorhalskreft er veldig positivt, men må vurderes veldig nøye opp mot bivirkninger, sier Astrid H. Liavaag, overlege PhD og forsker ved gynekologisk avdeling på Sørlandet Sykehus i Arendal.
-
Vi har store krav til ny klinikkdirektør!
Til Eivind Hansen, administrerende direktør ved Haukeland universitetssjukehus: Nå hviler et stort ansvar på dine skuldre!
-
Infomøte med Haukeland - bekymrede pasienter
– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått til et slikt informasjonsmøte og det store oppmøtet vitner om engasjement. Det ble svært tydelig at dette er en gruppe pasienter som er både redde og bekymret, sier Siri Berg, leder i Gynkreftforeningen.
-
Spesialtilpasset trening for gynkreftpasienter
Bli med å trene med oss! I samarbeid med personlige trener Maren Solheim har vi utviklet korte og spesialtilpassede treningsprogram for deg som har, eller har hatt gynkreft.I hver økt får du gode tips til deg som har behov for ekstra oppfølging i forbindelse med trening og problematiske områder.
-
Stort engasjement under debatten vår!
Vi er svært godt fornøyde med debatten vi arrangerte under Arendalsuka om Kvinnehelserapporten og oppfølging av gynkreft. Leder Siri Berg var tydelig i sitt budskap: - Vi finner oss ikke i at Norge har en mindre ambisiøs strategi for utryddelse av livmorhalskreft enn våre naboland. Vi finner oss ikke i at vi mangler ressurser for et helhetlig og nasjonalt tilbud for oppfølging av senskader og vi finner oss ikke i at forskning på gynkreft nedprioriteres.
-
Hormonbehandling – hva er viktig å tenke på og er det trygt?
– Det viktigste med hormonbehandling er at det må vurderes individuelt ut ifra hvilken type gynkreft man har. Utgangspunktet for enhver hormonbehandling er at man snakker om hvilke plager man har og hvordan man kan bedre plagene ved hjelp av hormoner, sier Astrid H Liavaag, overlege PhD og forsker ved gynekologisk avdeling på Sørlandet Sykehus i Arendal.
-
Hjelp fra sidelinjen
– Det er ikke så lett å lete etter noe man ikke vet finnes. Vi trenger at sykehusansatte selger oss inn, sier Charlotte Westergren Knudsen som er likeperson for pårørende.
-
Sexologer må ha NACS-godkjenning
I Norge er ikke sexolog en beskyttet tittel, ergo kan hvem som helst kalle seg sexolog. Desto viktigere at behandler har autorisasjon fra den nordiske sexologiforeningen mener Randi Gjessing, spesialist i sexologisk rådgivning ved kreftseksjonen på Bærum sykehus.