Jeg vil si at 8 uker etter hysterektomi ikke er lang tid etter operasjonen. Ofte sier man at det tar minimum 3 kanskje 6 mnd før man er fullt restituert etter en underlivsoperasjon. Det du opplever i operasjonsområdet nå vil altså fortsatt kunne endre seg med tiden. Det vil si at ditt sexliv trolig vil kunne bli «nesten» som før.

Når det er sagt vil jeg si at orgasme opplevelsen er en sammensatt følelse, og at den rent fysiske opplevelsen av at livmoren trekker seg sammen trolig er en veldig liten del av selve orgasmeopplevelsen. Hovedopplevelsen er for de fleste lokalisert til direkte stimulering av nerver i kjønnsområdet (spesielt klitoris og skjeden) som aktiverer områder i hjernen som igjen medfører en frisetting av hormonlignende stoffer i blodet som påvirker kjønnsområdet. Disse områdene lar seg også påvirke uten direkte fysisk berøring, bare ved hjelp av tanker og følelser.

For at du skal få et godt sexliv er det derfor viktig at du ikke bekymrer deg unødig for at noe er ødelagt eller har gått «galt» etter operasjonen, det er det, ut fra det du skriver, ingen grunn til å tro.